Sortowanie
Źródło opisu
Katalog zbiorów
(1)
Forma i typ
Książki
(1)
Poradniki i przewodniki
(1)
Dostępność
dostępne
(1)
Placówka
Wypożyczalnia dla Dorosłych
(1)
Autor
Bellebuono Holly (1970- )
(1)
Przybylska Katarzyna (tłumacz)
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(1)
Kraj wydania
Polska
(1)
Język
polski
(1)
Temat
Przyprawy
(1)
Rośliny lekarskie
(1)
Gatunek
Poradnik
(1)
Przepisy kulinarne
(1)
Dziedzina i ujęcie
Kulinaria
(1)
Medycyna i zdrowie
(1)
1 wynik Filtruj
Książka
W koszyku
Tytuł oryginału: The healing kitchen : cooking with nourishing herbs for health, wellness, and vitality.
Książka stanowi praktyczny przewodnik po tajemniczym świecie ziół. Autorka, wieloletnia praktyczka, pokazuje ich właściwości i przybliża działanie. Wyjaśnia, które z nich są pomocne w stresie, a które np. wspomagają układ nerwowy czy wzmacniają układ sercowo-naczyniowy. Przy okazji prezentuje, przetestowane na swoich bliskich, przepisy oparte na ziołach, udowadniając przy tym, że kuchenna medycyna to zarówno pyszne potrawy, jak i ziołowe lekarstwa. Na książkę składają się części: „Zdrowe dodatki”, w której zamieszczono przepisy m.in. na octy, oleje i pesto czy miody, syropy i eliksiry „Pożywne napoje” – np. na inspirujące ziołowe herbatki, napary i odwary „Lecznicze potrawy” – m.in. na pożywne śniadania i dania główne czy słodkie przekąski. Ziołowa apteczka dla ceniących zdrową kuchnię.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 615.322 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej